Пам’ятка щодо виробництва та реалізації харчових продуктів у разі відсутності електроенергії

   

У зв’язку з віяловими відключеннями систем електропостачання, що своєю чергою впливає на виробництво та обіг харчових продуктів Дрогобицьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області рекомендує операторам ринку харчових продуктів у разі відсутності електропостачання залучати альтернативні джерела енергозабезпечення та дотримуватись правил безпечного зберігання та реалізації харчових продуктів, а саме:  

  • зберігати лише в холодильнику, обов’язково дотримуватись термінів їх зберігання;
  • зберігати продукти харчування тільки у спосіб та при дотриманні температурних режимів зазначених на упакуванні, у встановлений виробником термін та відповідно до вимог нормативних документів.

          Також слід зазначити, що охолоджені або заморожені продукти харчування можуть бути небезпечними для вживання в разі відключення електроенергії.

 Харчування — це найважливіший соціальний фактор, що визначає здоров’я населення.   

Однак, продукти харчування при певних умовах, а особливо у теперішній час, можуть стати причиною різних кишкових інфекцій і харчових отруєнь. Щоб харчові продукти  були безпечними, вони повинні відповідати чинним санітарним правилам та нормам.