Добрий кухар – найкращий лікар!

Кожен, хто втратив роботу, втрачає певну часточку себе, віру у власні сили, і чим триваліша перерва у безробітті, тим важче оцінити свої реальні можливості на ринку праці. Одна із можливостей знайти своє місце у суспільстві – обрати професійне навчання і опанувати новий фах за кошти служби зайнятості. Саме до такого висновку й прийшли 11 осіб з числа безробітних.
Здавалося б, що ми знаємо про кухню та продукти багато всього. Але коли чуємо фахівця, виявляється, що це зовсім не так. Здійснюючи перевірку навчального процесу групи кухарів, що 24 жовтня поточного року розпочали вчитися на базі Бориславського професійного ліцею, із задоволенням побувала на занятті викладача спецдисциплін Наталії Миколаївни Удовенко. Щоразу цікаво, щоразу доступно та змістовно. А чи відома вам класифікація поживних речовин, що таке вегетативні та плодові овочі? Про речовину «інулін» ви точно не знали. Нам тепер відомо! В природі цей вуглевод накопичується у бульбах топінамбуру і використовується як замінник крохмалю та цукру при цукровому діабеті, дуже корисний для людей з хворою печінкою. Завдяки опрацюванню теми щодо характеристики хімічних речовин, що входять до продуктів харчування, слухачі дізналися багато нового. Виявляється, капустяні овочі містять сірку, яка дуже корисна для нашого волосся, а в процесі квашення набувають великої кількості вітаміну С. Через великий вміст крохмалю технічна картопля може бути використана для переробки на спирт. Максимально поживною є морква яскравого забарвлення з саме оранжевою серединкою. Ось так!
Сучасний кухар – це кваліфікований спеціаліст з почуттям смаку, фантазії, таланту, наявності творчої жилки, щоб вигадати оригінальний рецепт чи вишукані прикраси для страви. До отриманих знань з охорони праці, устаткування харчової промисловості та санітарних умовами зберігання продуктів нашим слухачам необхідно отримати ще безліч професійно важливої інформації та практичних навичок. Навчання триває! Бажаємо успіхів!

Олена Шевченко,
начальник відділу активної підтримки безробітних
Бориславської міської філії ЛОЦЗ

Loading

Перейти до вмісту