Борислав подав проєкти на конкурс програми транскордонного співробітництва

Два бориславських проєкти приймають участь в конкурсі програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». Про це під час апаратної наради доповів начальник відділу економіки та торгівлі Лев Попель.

«Цьогоріч спільно із партнерами з Республіки Польща ми подали два проєкти, які були розроблені в напрямку збереження природної спадщини. З гміною Санок проєкт «Історія приправлена сіллю» готувався впродовж двох місяців, над ним грунтовно працювали, тому маємо хороші шанси побачити його серед переможців. Другий проєкт «Прикарпатські зустрічі з природою і культурою» було написано спільно з гміною Заршин хоч і в досить стислі терміни, але відповідально і якісно, тому з ним також надіємось на перемогу», – розповів Лев Богданович.

Загальна вартість проєкту «Історія приправлена сіллю» становить 66 386 Євро. Це максимально можлива сума для заявки. Проєкт має інфраструктурну складову – передбачається будівництво місця відпочинку для велотуристів, яке буде розташоване або у міському парку або при в’їзді в Борислав з Трускавця.

Реалізація проєкту «Прикарпатські зустрічі з природою і культурою» складає 38 063 Євро та передбачає проведення квестів для молоді, виступи художніх колективів партнерів проєкту та фестиваль-ярмарок народних ремесел.

Також завдяки втіленню проєктів буде створено тематичні фільми, фотоальбоми, проводитимуться культурні обміни та інші цікаві заходи.

«Основною перевагою обох проектів є те, що вони є “дзеркальними” та взаємодоповнюючими, що відповідає вимогам програми, а відтак додасть балів при оцінці конкурсною комісією. Тому з нетерпінням очікуємо результатів, які стануть відомими уже влітку», – підсумував пан Попель.

Loading