Історія, приправлена сіллю, перемогла!

Сьогодні конкурсна рада програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» повідомила про те, що спільний проєкт Борислава із Гміною Сянок (Польща) пройшов відбір на фінансування.

Як розповів начальник відділу економіки та торгівлі Лев Попель, наше місто, тісно пов’язане не лише із нафтовою промисловістю, а й із соляним промислом Українського Прикарпаття, особливо мікрорайон Баня. Таке ж історичне минуле має наш партнер Гміна Сянок. Ця своєрідна «дзеркальність» стала суттєвою перевагою проєкту і додала необхідну для перемоги кількість балів при оцінці конкурсною комісією.

Загальна вартість проєкту «Історія, приправлена сіллю» становить € 66 386. За умовами конкурсу, ЄС фінансує 90% (€ 59 747,4) і кошти між учасниками проєкту буде розподілено пропорційно. Відповідно, Борислав отримає € 20 859,3, до яких буде додано € 2 317,7 з міського бюджету.

За ці кошти у Бориславі передбачено облаштування велосипедних доріжок, місць відпочинку для туристів із велопарковками та автостоянками, виготовлення і встановлення інформаційних стендів про природну спадщину міста, а також проведення тематичних конференцій, тренінгів-навчань для українських і польських туроператорів, друк двомовних путівників із позначеннями історичних місць видобутку солі на території Борислава та Гміни Сянок, випуск промоційного фільму, організацію квестів для молоді та багато іншого.

Відповідно до вимог конкурсу, проєкт ще повинен пройти перевірку Європейської комісії щодо відсутності подвійного фінансування, наприклад, через перемогу в іншому конкурсі за спонсорства Європейського союзу. Надалі буде внесено необхідні правки до проєкту та встановлено терміни початку реалізації.

Міський голова Ігор Яворський зазначив: “Це черговий крок у розвитку туристичної сфери Борислава. І хоч фінансування проєкту не надто велике, та це ще один кейс для того, щоб нас “побачили” міжнародні грантодавці та інвестори, і це ще один позитив для майбутніх перемог”.

Loading