“Історія, приправлена сіллю”: затверджено Програму проєкту

Вчора, 25 листопада, на засіданні сесії Бориславської міської ради було затверджено Програму реалізації проєкту “Історія, приправлена сіллю”, який співфінансується Європейським Союзом в рамках Програми транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна.

За цією Програмою це вже другий спільний з гміною Сянок проєкт Борислава, його реалізація розпочалася з вересня цього року. До слова, перший – “Нафтова колиска Європи: забута історія Польщі та України”, який пов’язаний з історією нафтовидобутку, вже на завершальному етапі.

Начальник відділу економіки Лев Попель зазначає: “Нашим партнером у реалізації цього проєкту є польська гміна Сянок. Пов’язує нас спільна культурно-історична спадщина видобутку солі ще часів раннього середньовіччя. У нашому місті, зокрема у мікрорайонах Баня та Тустановичі є місця, пов’язані з добуванням солі. Не тільки нафтовидобутком славиться Борислав, тож повертаємося ще до переднафтової історії, яку також не потрібно забувати”. 

У рамках проєкту в Бориславі передбачено проведення тематичних конференцій, тренінгів для українських і польських туроператорів, науково-пошукових робіт з історії солеваріння, друк двомовних путівників із позначеннями історичних місць видобутку солі на території двох міст, організація квестів та багато іншого. Також заплановано інфраструктурну частину, а саме облаштування місця відпочинку для велосипедистів та стоянки для автомобілів. 

Вартість частини проєкту, що буде реалізована в Бориславі – 707 130, 27 грн, з яких 90 % – кошти Євросоюзу. 

Loading