Затишний простір соціального згуртування облаштовано одній із бібліотек Борислава

Сьогодні у Бориславі у приміщенні бібліотеки-філії №6, що по вул. Коваліва, 32 відбулася особлива подія – відкриття оновленого простору – платформи для комунікації внутрішньо переміщених осіб та місцевих жителів громади.

Програма реалізовується Представництвом Данської ради у справах біженців в Україні за ініціативи контактних осіб у громаді (місцевих та внутрішньо переміщених осіб – нових жителів громади). Фінансується в рамках гуманітарної допомоги Європейського Союзу за проєктом «Реагування на надзвичайні ситуації в секторі захисту і гуманітарні потреби внутрішньо переміщених та постраждалих від конфлікту осіб в Україні».

Завдяки реалізації проєкту було проведено ремонт у фойє та бібліотечному приміщенні, замінено дверні конструкції, встановлено кондиціонери, тенісний стіл, облаштовано дитячий куточок, закуплено нові меблі (кафедри, столи, крісла, безкаркасні крісла, дивани) та спортивний інвентар.

“Міжнародна гуманітарна організація, що надає допомогу людям, які постраждали від збройних конфліктів чи катастроф у більш ніж 40 країнах світу. Для нас особлива честь працювати в Україні. Сьогодні маємо можливість відзначити завершення проєкту, який був направлений на оновлення простору в бібліотеці. Цей простір має велику перспективу для культурних заходів і для того, щоб в надалі розвивати соціальну згуртованість у Бориславській громаді”, – сказав у вітальному слові представник Данської ради у справах біженців Сергій Гавриленко.

Міський голова подякував всім причетним до реалізації проєкту, зазначивши: «Хочу висловити щирі слова вдячності представникам Данської ради, завдячуючи яким вдалося реалізувати цей проєкт, направлений на більш комфортне перебування у стінах цієї бібліотеки. Дякую, що допомагаєте у такий складний час, тому що ваша допомога додає сил, надії й віри в те, що ми зовсім скоро будемо жити в мирній країні. Також окремі слова вдячності колективу бібліотечної системи, її керівнику та всім працівникам. Ви доклали чималих зусиль, щоб реалізувати цей проєкт. Ви є прикладом для інших колективів, як потрібно досягати результату. Бажаю, щоб тут панувала затишна, комфортна і приємна атмосфера».

Ігор Романович вручив працівникам бібліотеки сертифікат на придбання мультимедійного обладнання, а представникам Данської ради – подяки та сувенірні подарунки.

Після урочистої частини всі присутні вийшли на вулицю, щоб закріпити святкування, символічно пов’язавши на дерево стрічки на знак віри у майбутнє України. Завершився захід майстер-класом “Вербова гілочка”.

Loading