У Попелях відкрили меморіальну таблицю загиблому Тарасу Стасишину

26 квітня 2023 року Бориславська громада отримала звістку: на Донеччині, поблизу Бахмута, загинув мешканець громади Тарас Стасишин. Невимовний біль та сльози принесла ця новина дружині та двом донечкам Героя. 

Сьогодні минає рівно рік з цього часу. І саме сьогодні, 26 квітня, у селі Попелі було відкрито та освячено пам’ятну таблицю загиблому Захиснику Тарасу Стасишину. 

Тарас Стасишин народився 30 березня 1985 року у Бориславі. Навчався у закладі загальної середньої освіти 8, згодом – у професійно-технічному ліцеї, опановуючи професію кухаря. Далі навчався у Львівському національному аграрному університеті. Був учасником АТО. Одразу після повномасштабного вторгнення, 25 лютого, став на захист своєї країни. Загинув в населеному пункті Костянтинівка поблизу Бахмута внаслідок вибухового осколкового поранення. Полеглому Герою посмертно присвоєно звання “Почесний громадянин Бориславської громади”, “Почесний громадянин Дрогобиччини”, нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня та “Хрестом патріота України”.

Меморіальну дошку Герою Тарасу Стасишину відкрили дружина Леся, сестра Тетяна та міський голова Ігор Яворський. Чин освячення пам’ятної таблиці здійснив настоятель храму святих Петра і Павла отець Андрій Якубів. 

“Сьогодні ми зібралися тут, щоб увіковічнити пам’ять про подвиг Героя Тараса Стасишина, який віддав життя за всіх нас. Низько схиляємо голови у світлій шані. І і нехай пам’ять про нашого Захисника живе не тільки на пам’ятній таблиці, а залишається у серці кожного, щоразу згадуючи нам ціну перемоги. А вона обов’язково буде. Тому що наші воїни – це воїни світла, добра і правди. Воїни, з якими Бог і Україна”, -сказав у своєму слові міський голова Ігор Яворський. 

Тож тепер ще один Герой своїм поглядом з меморіальної таблиці згадуватиме кожному, хто проходитиме повз, завдяки кому ми зустрічаємо кожен світанок. Герої не вмирають!

Loading